Lyofilizované ovocné prášky (sušené mrazom)

Lyofilizované, čiže mrazom sušené, prášky sú skvelým doplnkom pre váš zdravý životný štýl. Sú vyrobené zo 100% mrazom sušeného ovocia, ktoré si zachováva vďaka procesu lyofilizácie takmer všetky potrebné živiny. Pri lyofilizácii najskôr dôjde k zmrazeniu ovocia a následne sa zvýši teplota a zníži tlak, aby sa z ovocia mohla vypariť voda. Výsledkom je 100% prírodný produkt bez pridaného cukru. Prášky teda vznikajú rozomletím takto usušených plodov a hodia sa do všetkých možných koktailov, raňajkových kaší alebo dokonca na ozdobu tort. Doplníte si s nimi potrebné vitamíny a minerály a naviac všetky pokrmy získajú na farebnosti. Vyberať môžete z mnohých druhov, od klasických jabĺk a hrušiek až po menej tradičné dračie ovocie či melón Cantaloupe.

Vplyv a účinky lyofilizovaných práškov na naše zdravie

Pri sušení mrazom si ovocie zachováva väčšinu svojich živín a hodnotných látok, pričom zároveň dochádza k ich vyššej koncentrácii. Množstvo daných živín sa potom líši druh od druhu, ale všeobecne môžeme povedať, že takto sušené ovocie obsahuje oveľa vyšší podiel vlákniny ako ovocie čerstvé. Vláknina je pri tom veľmi dôležitou zložkou našej stravy, napomáha tráveniu a predchádza črevným problémom a slúži ako potrava pre zdraviu prospešné baktérie.

Ovocie súčasne obsahuje väčšie množstvo prírodného, prirodzene sa vyskytujúceho cukru. Na to je dobré pri dávkovaní myslieť, zároveň sa vďaka tomu jedná o skvelý a rýchly zdroj energie.

Čo sa týka obsahu vitamínov a minerálnych látok, potom v každom ovocí nájdeme trochu iné spektrum, väčšinou sú najviac zastúpené vitamíny A, B, C a E a z minerálov draslík, horčík, zinok a vápnik.

Zloženie a nutričné hodnoty lyofilizovaných práškov

Mrazom sušené prášky sú u nás zložené zo 100% prírodného ovocia. Nutričné hodnoty sa potom líšia v závislosti od ich druhu. Všeobecne v nich nájdeme viac koncentrovaného, prirodzene sa vyskytujúceho cukru a to priemerne medzi 50-90%, ďalej 5-10% bielkovín, 10-20% vlákniny a zároveň minimum tukov.

Ako mrazom sušené prášky použiť

Lyofilizované prášky majú mnoho využití a pretože slúžia zároveň ako farbivo, tvorenie jedla a nápojov vás s nimi bude naozaj baviť. Pridať ich môžete do všetkých rôznych typov koktailov, či už mliečnych alebo proteínových, do smoothie alebo limonády. Ďalej sa hodí do raňajkových kaší, jogurtov a tvarohu, ktorý môže slúžiť ako náplň do palaciniek. Oceníte ich aj pri príprave tort a dezertov, kde je možné prášky využiť na prípravu krémov. Prášky sú tiež skvelým spôsobom, ako pridať ovocie do pokrmov pre deti a doplniť im tak potrebné vitamíny a minerály.

Ako skladovať lyofilizované prášky

Akonáhle balenie otvoríte, je vhodné prášky presypať do uzavretej nádoby bez prístupu vzduchu. Pokiaľ by sa k nim dostala vlhkosť, môžu sa začať tvoriť hrudky a nakoniec by prášok stvrdol celý. Nie je potom nevyhnutne na vyhodenie, len sa s ním bude horšie pracovať. Na skladovanie je ideálna aj stála teplota a tmavé a chladné miesto.

52 položiek celkom

Cena

5306
15306

Značky

Zobrazených položiek: 52
Klikva-lyofilizovana-diana-company.jpg
€305,42
2-KLP-5
Prasek-z-lyofilizovaneho-hroznoveho-vina-diana-company
€14,93
33-PUHV-20/500
Pudr-z-lyofilizovaneho-kiwi-diana-company.jpg
€18,72
33-KPLL-20/500
Pudr z lyofilizované klikvy 3-PULK-10/200
Prasek-z-lyofilizovaneho-melounu-Cantaloupe-500-g-diana-company 33-PUMC-20/500
Pudr z lyofilizovaných ostružin 3-PULO-10/200
Pudr-z-lyofilizovanych-malin-diana-company.jpg 33-PULM-20/500
Pudr z lyofilizovaného jablka 1kg 3-PJPL-10/200
Pudr-z-lyofilizovaneho-kiwi-diana-company.jpg 7-KPLL-1
Pudr z lyofilizovaného kiwi 1kg 3-KPLL-10/200
Pudr-z-lyofilizovaneho-manga-diana-company.-jpg.jpg 7-PULMA-1
Pudr z lyofilizovaných plátků manga 1kg 3-PULMA-10/200
Pudr-z-lyofilizovaneho-manga-diana-company.-jpg.jpg 33-PULMA-20/500
Hore
Ďalšie produkty