Ovocné pyré

Hovorí sa, že by sme denne mali zjesť až 5 porcií ovocia a zeleniny denne, čo môže byť v dnešnej uponáhľanej dobe niekedy náročné na prípravu a zároveň, presne z toho dôvodu, je dôležité naše zdravie pravidelne podporovať. Preto u nás v ponuke nájdete ovocné pyré, ktoré vám jednu takú dennú porciu pomôžu nahradiť. Rýchlo doplnia energiu, rovnako ako potrebné vitamíny a minerály. Pochutnať si na nich môžu ako malí tak veľkí a sú vhodné aj pre seniorov, ktorí môžu mať problém s hryzením. Okrem priamej konzumácie ich ďalej môžete využiť na pečenie dobrôt a v lete napríklad na výrobu nanukov.

Vplyv a účinky ovocných pyré na naše zdravie

Ovocie nie je potrebné dlho predstavovať. Ide o základnú potravinu našich každodenných jedálničkov známu ako zdroj mnohých vitamínov, minerálov, vlákniny a antioxidantov. Aj keď je každý druh ovocia iný a obsahuje iné vitamíny a minerály, môžeme všeobecne povedať, že najviac zastúpené sú vitamíny A, B, C, D a E, z minerálov potom draslík, železo, vápnik a horčík.

Ďalšou významnou zložkou sú antioxidanty. K tým radíme niektoré z vyššie uvedených vitamínov ((A, C, E) a ďalej látky zvané flavonoidy a polyfenoly. Antioxidanty slúžia ako ochrana našich buniek proti voľným radikálom, ktoré na naše telo každý deň útočia a môžu potenciálne spôsobiť širokú škálu civilizačných ochorení. Medzi ovocie s najvyšším obsahom týchto látok patria čučoriedky, maliny či černice.

Ako prevencia ochorení tiež pôsobí vláknina. Tú delíme na rozpustnú a nerozpustnú, pričom ovocie obsahuje tú rozpustnú. Tento druh je zodpovedný za spomalenie priechodu potravy naším tráviacim traktom a taktiež vstrebávanie určitých sacharidov, čo má za následok pomalší rast hladiny cukru v krvi. Medzi druhy, ktoré sú na vlákninu bohaté, patria napr. hrušky, jablká, čučoriedky a maliny.

V ovocných pyré nájdeme ovocie spracované procesom pasterizácie, čo umožňuje zachovanie väčšiny prospešných látok, ktoré obsahuje. Zároveň sú vyrobené iba zo zrelých druhov a nie sú do nich pridávané žiadne farbivá ani konzervanty.

Zloženie a nutričné hodnoty ovocných pyré

Každé ovocné pyré je vyrobené zo zrelých plodov daného druhu ovocia, ktorého obsah tvorí priemerne 90% celého balenia. V 100 gramoch nájdeme priemerne 20% sacharidov, 2% bielkovín, 1% tukov a pri niektorých druhoch až 10% vlákniny.

Ako použiť ovocné pyré?

Ovocné pyré možno využiť mnohými spôsobmi. Bude vám chutiť len tak samotné, ako klasická výživa, ďalej ho môžete pridať do jogurtov, smoothie či iných nápojov a kokteilov. Príjemne ochutí a dosladí ranné ovsené kaše alebo lievance. Pyré je tiež hojne využívané na cukrárske účely a najmä jablčné a hruškové sa hodí na pečenie domácich múčnikov či muffinov. V lete ho potom môžete zamraziť a pripraviť tak zdravé a chutné nanuky.

Ako ovocné pyré skladovať

Všetky pyré sú pasterizované a obsahujú v priemere 10% cukrov, vďaka čomu nemusia byť pred otvorením skladované v chladničke. Akonáhle ich však otvoríte, uložte pyré do chladničky a spotrebujte do jedného týždňa. V opačnom prípade môžete pyré preliať do vhodnej nádoby a zmraziť, aby sa vám nepokazilo.

16 položiek celkom

Cena

917
1917

Značky

Zobrazených položiek: 16
Kerry-Ingredients-pyre-hruska.jpg
€9,82
4-PH-6/1
Kerry-Ingredients-pyre-maracuja.jpg
€16,35
4-PMAR-6/1
Kerry-Ingredients-pyre-mango.jpg
€14,46
4-PMG-6/1
Kerry-Ingredients-pyre-tresen.jpg
€14,52
4-PT-6/1
Kerry-Ingredients-pyre-bila-broskev.jpg 4-PBB-6/1
Kerry-Ingredients-pyre-lici.jpg
€14,72
4-PL-6/1
Kerry-Ingredients-pyre-ananas.jpg
€13,56
4-PA-6/1
Kerry-Ingredients-pyre-banan.jpg
€12,47
4-PB-6/1
Kerry-Ingredients-pyre-boruvka.jpg
€16,26
4-PBO-6/1
Kerry-Ingredients-pyre-mandarinka.jpg
€13,08
4-PMA-6/1
Kerry-Ingredients-pyre-zelene-jablko.jpg 4-PZJ-6/1
Kerry-Ingredients-pyre-merunka.jpg
€10,55
4-PME-6/1
Kerry-Ingredients-pyre-citron.jpg 4-PC-6/1
Kerry-Ingredients-pyre-jahoda.jpg 4-PJ-6/1
Kerry-Ingredients-pyre-malina.jpg 4-PM-6/1