Kešu maslá, pasty a krémy

Lahodné, krémové, s jemne sladkou chuťou pražených kešu orieškov. Také je naše 100% kešu maslo, ktoré sme pre vás s láskou pripravili, aby sme osladili vaše všedné dni. Maslo nielen skvelé chutí, ale tiež je plné vitamínov, minerálov a zdraviu prospešných tukov. Môžete ho maškrtiť samotné alebo ho využiť na prípravu sladkých i slaných pokrmov. V našej ponuke nájdete menšie aj väčšie balenie týchto lahodných kešu krémov, takže si vyberie úplne každý. Na trhu môžete kešu krém nájsť často aj pod označením nátierka z kešu orechov, a to vďaka jeho dobrej roztierateľnosti.

Vplyv a účinky kešu masla na naše zdravie

Krém z kešu je tvorený čisto z kešu orieškov a vďaka tomu nášmu telu prináša rovnaké benefity. Možno vás poteší, že majú kešu, oproti iným orechom, nižší obsah tuku. Viac ako 80% týchto tukov sú navyše nenasýtené mastné kyseliny, ktoré označujeme za tzv. dobré tuky. Dobré preto, že majú pozitívny vplyv na hladinu cholesterolu v krvi a teda v závere na celkové zdravie nášho srdca.

Kešu sú zdrojom niekoľkých minerálov, ako je vápnik, draslík, meď, zinok, železo a predovšetkým horčík. Ak hľadáte prirodzený zdroj tohto minerálu, kešu pre vás budú tou pravou voľbou. Horčík je nevyhnutný na fungovanie nášho tela, podieľa sa na viac ako 300 biochemických procesoch v tele a prispieva k normálnej činnosti nervovej sústavy. Tiež pomáha proti kŕčom a všeobecne na regeneráciu svalstva.

Z vitamínov nájdeme v kešu orieškoch vitamíny zo skupiny B, vitamín E a najmä vitamín K. Ten je nevyhnutný pre naše kosti a zároveň zohráva dôležitú úlohu pri zrážanlivosti krvi. Kešu ďalej obsahujú látky zvané antioxidanty, najmä luteín a zeaxantín, ktoré pomáhajú nášmu telu bojovať proti pôsobeniu voľných radikálov.

Zloženie a nutričné hodnoty krému z kešu orieškov

Kešu maslo je vyrobené iba zo 100% pražených kešu orieškov. 100 gramov masla priemerne obsahuje 15-20% bielkovín, 45% tukov, 33% sacharidov a z toho len 5% cukrov. Vláknina tvorí okolo 2%.

Na čo krém z kešu orechov použiť

Ako už názov napovedá, kešu nátierku môžete použiť ako náhradu klasického masla či margarínu na svoj obľúbený kúsok pečiva či ryžového chlebíčka. Skvelé s nimi budú aj palacinky a lievance. Ďalej sa hodí do raňajkových kaší, jogurtov či ovocných šalátov. Využiť ich môžete na dochutenie omáčok, ako základ sladkých i slaných nátierok a veľmi chutné sú z neho tiež zálievky na šaláty. A ak ste fanúšikmi raw dezertov, bude pre vás kešu maslo skvelým pomocníkom pri ich príprave.

Skladovanie kešu masla

Kešu maslo môžete skladovať pri izbovej teplote aj po otvorení balenia, len ho treba uchovávať mimo priameho slnečného svetla. Pri vyšších teplotách v letných mesiacoch môžete maslo uložiť do chladničky.