Basmati ryža Punjab King 1kg

Kód: 4-BRPK-20/1
€4,93
Vypredané
Položka bola vypredaná…
PUNJAB KING - Ryža Basmati Premium, extra dlhá

Detailné informácie

Podrobný popis

Basmati ryža Punjab King 1kg

Vybraný druh dlhozrnnej ryže Basmati. Basmati je známa svojou lahodnou chuťou a dlhým zrnom. Táto ryža je pestovaná na južných svahoch Himalájí a v Indii. Ryžové polia ležia najmä v Pandžábe a sú zavlažované vodou z topiacich sa ľadovcov. Basmati býva nazývaná ako "indické šampanské". Basmati sa skladuje dva roky, aby sa zbavila všetkej vody. Ryža Basmati má nižší glykemický index, tzn. menej kalórií, než bežné druhy ryže a je prirodzene bezlepková, ľahko stráviteľná, zo všetkých ryží obsahuje najmenšie množstvo škrobov. Je lúpaná. Nelúpaná má síce viac energie, ale pre niektorých konštitučných typov ľudí alebo pri poruchách trávenia by mohla byť horšie stráviteľná. Vďaka tomu je vyhľadávanou potravinou u zástancov zdravej výživy, športovcov a neoddeliteľnou súčasťou redukcie váhy a diét.

  • Alergény: bez alergénov
  • Zloženie: Basmati ryža 100%
  • Návod na použitie: Odporúčame ryžu pred varením premyť pod tečúcou vodou a nechať odležať vo vode na 30 - 45 minút. Vo veľkom hrnci priveďte do varu 4 hrnčeky vody. Pridajte 1 hrnček ryže a varte 6 -7 minút na miernom ohni, občas zľahka premiešajte. Odstavte z horáka a preceďte. Ryžu nechajte v hrnci a prikryte pokrievkou na 10 -12 minút.
  • Skladovanie: Teplota 0 - 25 °C, relatívna vzdušná vlhkosť do 75 %.
Nutričné hodnoty na 100g:
Energetická hodnota (kJ/kcal)1505/360
Bielkoviny (g)8,5
Tuky (g)1
Z toho nasycené mastné k. (g)0,2
Sacharidy (g)77
Z toho cukry (g)0,5
Vláknina (g)2,4
Soľ (g)-

Dodatočné parametre

Kategória: Obilniny
Hmotnosť: 1.016 kg
Krajina pôvodu: Indie
Zloženie: Bez lepku, Bez laktózy, Bez pridaného cukru, Bez palmového oleja, Bez éčok, Vhodné pre vegetariánov, Vhodné pre vegánov
VO násobek: 5
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Len registrovaní užívatelia môžu pridávať články. Prosím prihláste sa alebo sa registrujte.

Nevypĺňajte toto pole: