LETNÍ CITRONOVÁ ROLÁDA S JAHODAMI- DIANA COMPANY & VOJTA FIALA FOOD- DIANA V KUCHYNI

Letná citrónová roláda s jahodami 

Jahodová sezóna stále prebieha a malo by sa to využiť! A čo napríklad ľahkú letnú roládu, kde jahodami naozaj nešetríte? V kombinácii s kyslosťou citróna je to dezert číslo jedna v našom rebríčku.

NA PIŠKÓTU BUDETE POTREBOVAŤ:

POSTUP:

  1. Vajcia spoločne s cukrom a štipkou soli vyšľaháme do peny.
  2. Do vajec preosejeme hladkú múku.
  3. Pridáme citrónovú kôru a jemne vmiešame do peny.
  4. Cesto vylejeme na vopred vyložený plech papierom na pečenie.
  5. Pečieme na 180 stupňov cca 15 minút.
  6. Ešte horúcu roládu preklopíme na utierku a papier na pečenie zlúpneme.
  7. Utierku aj s roládou zatočíme a necháme vychladnúť.

NA KRÉM SI PRIPRAVTE:

  • 1 vanička tučného tvarohu
  • 1 smotana na šľahanie
  • 300g jahôd
  • Práškový cukor
  • Šťava z jedného citróna
  • 100g pistáciových kúskov

POSTUP:

  1. Šľahačku si vyšľaháme a pridáme do tvarohu. Vytlačíme citrónovú šťavu.
  2. Pokrájané jahody si osladíme práškovým cukrom podľa chuti.
  3. Vychladnutú roládu si rozmotáme a pomažeme tvarohom so šľahačkou. Poukladáme jahody na krém a posypeme drvenými pistáciami.
  4. Roládu zatočíme a necháme do druhého dňa v chladničke odležať.

Recept by @vojta.fiala_food

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company