KYSNUTÉ ŠIŠKY S VANILKOVÝM KRÉMOM- DIANA COMPANY & VOJTA FIALA FOOD- DIANA V KUCHYNI

Kysnuté šišky s vanilkovým krémom

BUDETE POTREBOVAŤ:

POSTUP:

  1. Najskôr si zapracujte kvas. Do vlažného mlieka si rozdrobíme pol kocky droždia a prisypeme cukor. Necháte cca 15 minút vzísť kvas.
  2. Do väčšej misky alebo nádoby od kuchynského robota si pripravíte suché ingrediencie. Potom pridáte žĺtky, rum a maslo. Nakoniec prilejete kvas.
  3. Cesto prepracujeme ručne alebo pomocou háku v kuchynskom robote.
  4. Pripravené cesto necháme kysnúť cca pol hodiny na teplom mieste.
  5. Z vykysnutého cesta (2x väčší objem) si ukrajujeme kúsky (75g) ktoré vytvarujeme do guľôčky. Tie necháme na linke ešte 10 minút kysnúť.
  6. Na rozpálenom rastlinnom oleji smažíme do zlatistej farby. (Pozor, šišky sa veľmi rýchlo spália!)
  7. Usmažené šišky si necháme vychladnúť.

NA KRÉM BUDETE POTREBOVAŤ:

POSTUP:

  1. 1/3 mlieka si rozmiešate pudingový prášok. Rozmiešaný puding pridáte ku zvyšnému mlieku a na platni privediete k varu. Ešte pred tým však pridáte jeden rozkrojený vanilkový struk (Tupou stranou noža vyškrabte semienka a aj so strukom varíte.)
  2. Uvarený puding zakryjete potravinárskou fóliou a necháte vychladnúť do izbovej teploty.
  3. Z vychladnutého pudingu vyberiete struk, ktorý môžete opakovane použiť. Zašľaháme jednu kocku masla izbovej teploty. (Ak sa vám krém zrazí, môžete ho na pár minút dať nad vodný kúpeľ a šľahať.)
  4. Dosladíme cukrom a vychladíte.
  5. Do vychladnutých šišiek urobíte otvor a naplneným cukrárskym sáčkom vyplníte priestor v šiške.
  6. Naplnenú šišku obalíte v cukre a dozdobíte.

Recept by @vojta.fiala_food

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company