Kysnuté šišky s vanilkovým krémom
BUDETE POTREBOVAŤ:
- 220 ml mlieka
- 1/2 kocky droždia
- 1 lyžica cukru
- 25g masla
- 300g hladkej múky
- 2 žĺtky
- 2 lyžice rumu
- Štipku soli
POSTUP:
- Najskôr si zapracujte kvas. Do vlažného mlieka si rozdrobíme pol kocky droždia a prisypeme cukor. Necháte cca 15 minút vzísť kvas.
- Do väčšej misky alebo nádoby od kuchynského robota si pripravíte suché ingrediencie. Potom pridáte žĺtky, rum a maslo. Nakoniec prilejete kvas.
- Cesto prepracujeme ručne alebo pomocou háku v kuchynskom robote.
- Pripravené cesto necháme kysnúť cca pol hodiny na teplom mieste.
- Z vykysnutého cesta (2x väčší objem) si ukrajujeme kúsky (75g) ktoré vytvarujeme do guľôčky. Tie necháme na linke ešte 10 minút kysnúť.
- Na rozpálenom rastlinnom oleji smažíme do zlatistej farby. (Pozor, šišky sa veľmi rýchlo spália!)
- Usmažené šišky si necháme vychladnúť.
NA KRÉM BUDETE POTREBOVAŤ:
- 350 ml plnotučného mlieka
- 250g masla
- 1 žĺtok
- 1 balenie pudingu s pravou vanilkou
- 1 vanilkový struk Planifolia Burbon
- 150g cukru múčka
POSTUP:
- 1/3 mlieka si rozmiešate pudingový prášok. Rozmiešaný puding pridáte ku zvyšnému mlieku a na platni privediete k varu. Ešte pred tým však pridáte jeden rozkrojený vanilkový struk (Tupou stranou noža vyškrabte semienka a aj so strukom varíte.)
- Uvarený puding zakryjete potravinárskou fóliou a necháte vychladnúť do izbovej teploty.
- Z vychladnutého pudingu vyberiete struk, ktorý môžete opakovane použiť. Zašľaháme jednu kocku masla izbovej teploty. (Ak sa vám krém zrazí, môžete ho na pár minút dať nad vodný kúpeľ a šľahať.)
- Dosladíme cukrom a vychladíte.
- Do vychladnutých šišiek urobíte otvor a naplneným cukrárskym sáčkom vyplníte priestor v šiške.
- Naplnenú šišku obalíte v cukre a dozdobíte.
Recept by @vojta.fiala_food
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company