RICCOTOVÉ ŽEMLE - DIANA COMPANY & ŠÁRKA KUCHTA FOODIE - DIANA V KUCHYNI

Došlo vám pečivo, nechce sa vám do obchodu, ale ani sa vám nechce zaoberať sa zdĺhavým pečením. Ideálnym riešením preto sú tieto nekysnuté žemle, ktoré budete mať hotové počas pol hodinky. Takže si môžete čerstvé domáce pečivo vychutnať na raňajky, desiatu, večeru, jednoducho kedykoľvek. Navyše obsahujú väčší podiel bielkovín, než bežné pečivo z obchodu. Ricottové žemle sa skvele hodia s nejakou vašou obľúbenou nátierkou alebo len jednoducho s cottage syrom a zeleninou.

BUDETE POTREBOVAŤ:

NA CCA 7 ŽEMLÍ:

POSTUP:

  1. Zmiešame spolu ricottu s vajíčkom. Všetky ostatné suroviny zmiešame spoločne v jednej mise a pridáme k ricote s vajíčkom. Rukami alebo v robote pomocou háku vytvoríme hladké nelepivé cesto.
  2. Cesto vyberieme na pomúčenú plochu a ešte prepracujeme. Cesto si rozdelíme na 7 rovnakých častí (použila som kuchynskú váhu, aby boli všetky bochníčky rovnaké, každý bochníček som robila po 70 g).
  3. Z cesta krúživými pohybmi vytvoríme bochníčky, ktoré vyskladáme na plech s papierom na pečenie. Bochníky potrieme bielkom a posypeme semienkami.
  4. Pečieme vo vyhriatej rúre na 175 stupňov 20-25 minút dozlatista. Po upečení necháme vychladnúť.
  5. Ako sme už písali vyššie, žemle odporúčame podávame najlepšie s domácej nátierkou alebo s cottage syrom a zeleninou.

Recept by sarkakuchtafoodie.cz

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company