ORECHOVÁ GRANOLA - DIANA COMPANY & ŠÁRKA KUCHTA FOODIE - DIANA V KUCHYNI

Domáca granola, to je niečo tak geniálne! ❤ Zmes z ovsených vločiek, orechov a semienok s chuťou medu a škorice. No neznie to báječne? Kam sa hrabe všetko kupované müsli, ktoré je väčšinou plné cukrov, presladeného sušeného ovocia, a ktoré vaše pomyselné "zdravé" raňajky premení na misku plnú prebytočných cukrov. Tato domáca granola je skvelá vďaka tomu, že presne viete, čo do nej dávate a môžete ju tak vždy prispôsobiť svojej chuti. Granola nie je zložitá na prípravu a máte tak postarané na niekoľko raňajok dopredu. Hodí sa nielen do jogurtov ale i do kaší, na lievance, do smoothie misiek alebo len tak na zobanie na desiatu. Určite si ju zamilujete aj vy!

BUDETE POTREBOVAŤ:

POSTUP:

  1. Orechy rozkrájame na menšie kúsky (stačí napoly) a zmiešame spolu s ovsenými vločkami, slnečnicovými semienkami, kokosovými plátkami a škoricou. Ďalej pridáme med, olivový olej a rukou zmes poriadne premiešame, aby sa nám všetky suroviny v mede a v oleji obalili.
  2. Pripravíme si 2 plechy s papierom na pečenie. Granolu na nich rovnomerne rozprestrieme a dáme piecť do vyhriatej rúry na 160 stupňov.
  3. Granolu pečieme 30 minút. Každých 10 minút granolu premiešame, aby sa nám nespálila. 
  4. Po upečení necháme granolu vychladnúť. Uchovávame v uzatvárateľných dózach
  5. Vychladnutú granolu som zmiešala s kakaovými zlomkami (ale nemusí byť).

Granola vydrží až mesiac! :)

TIP: Granola je skvelá ešte teplá napríklad s gréckym jogurtom a ovocím. Ale pozor, aby ste ju ešte teplú neprekladali do dóz. Mohla by navlhnúť, preto ju nechajte najprv úplne vychladnúť.

 

Výhodou je, že granolu môžete pripraviť vo väčšom množstve a budete mať raňajky na niekoľko dní dopredu. A vstávanie bude o to jednoduchšie, keď budete vedieť, že ráno na vás bude čakať takáto dobrota.

Recept by sarkakuchtafoodie.cz

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company