Šošovica zelená francúzska 500g
Kód: 3-CF-12/500Súvisiaci tovar
Podrobný popis
Šošovica zelená francúzska 500g
Strukoviny = základ vyváženej stravy
Strukoviny by v strave rozhodne nemali chýbať. Z hľadiska nutričných hodnôt sú totiž hotovým pokladom. Majú nízky glykemický index, veľmi dobre zasýtia a sú bohatým zdrojom kvalitných sacharidov, bielkovín a vlákniny. Obsahujú širokú škálu minerálnych látok, antioxidantov a nenasýtených mastných kyselín. Navyše sú na trhu veľmi dobre dostupné. Všetky produkty dovážame priamo z krajín pôvodu a vďaka dobrým vzťahom a fér rokovaniam s našimi dodávateľmi sa nám často darí získať výhradné zastúpenie priamo od farmárov a pestovateľov tých najlepších orieškov a ovocia z celého sveta. To je dôvod, prečo dodávame ten najlepší tovar pre vás a vašu rodinu.
Vedeli ste, že…
Šošovica sa údajne kedysi dávno používala ako výmenné platidlo pri obchodovaní? Možno práve preto je symbolom finančnej hojnosti a býva tradične podávaná pri novoročnom obede.
Prečo práve šošovica?
Šošovica pochádza z Prednej Ázie a pochutnávali si na nej ľudia už v mladšej dobe kamennej. Patrí medzi najobľúbenejšie druhy strukovín, pretože je veľmi chutná a plná rastlinných bielkovín a vlákniny. Hneď po mäse a sóji je šošovica najbohatším zdrojom bielkovín, ktoré sú základnými stavebnými kameňmi našich buniek a nájdeme v nich celý rad esenciálnych aminokyselín. Vláknina pomáha znižovať hladinu cholesterolu a cukru v krvi a je veľmi prínosná pre naše črevá a zažívanie. Predĺži pocit nasýtenia a prospieva srdcu. Šošovica je bohatá aj na minerálne látky, predovšetkým železo, vápnik, draslík, zinok meď a mangán. Každý z týchto minerálov má dôležitú funkciu v našom tele, a preto treba dbať na ich príjem v strave. Veľkou výhodou je, že šošovica obsahuje aj kyselinu listovú, ktorá je nevyhnutná pre nastávajúce mamičky a dojčiace ženy,
Antioxidanty obsiahnuté v šošovici chránia bunky pred oxidačným stresom a pôsobia ako prevencia srdcových ochorení a rakoviny.
Nie je šošovica ako šošovica Na trhu nájdeme hneď niekoľko druhov tejto vynikajúcej strukoviny. Z nutričného pohľadu sa od seba jednotlivé druhy príliš nelíšia a sú si veľmi podobné. Odlišné sú predovšetkým čo do chuti a spôsobu úpravy pokrmov. U nás nájdete tieto druhy:
Hnedá šošovica Šošovica veľkozrnná alebo hnedá šošovica je zo všetkých druhov asi najznámejšia. Je zo všetkých druhov najlacnejšia a tiež veľmi výživná a plná energie. Je bohatá na železo a kyselinu listovú a veľmi obľúbená u staršej generácie, ktorá preferuje tradičnú českú kuchyňu. Hovorí sa, že vám šošovicová polievka na Nový rok zaistí, že sa vás budú držať peniaze a šťastie… vyskúšajte jej účinky sami.
Zelená šošovica Tento druh šošovice býva niekedy označovaný aj ako šošovica francúzska. Patrí medzi najchutnejšie a najzdravšie druhy šošovice vďaka svojej lahodne orieškovej a korenistej chuti. Výborne sa hodí do šalátov ak chilli. Výhodou je, že aj po uvarení zostáva stále pevná.
Červená šošovica Zo všetkých druhov je práve červená šošovica najrýchlejšie uvarená. Má jemne sladkastú chuť pripomínajúcu hrach a jej veľkou výhodou je, že sa nemusí vopred namáčať. Je obľúbená v indických pokrmoch a na prípravu pyré. Je to tiež prvá šošovica, ktorú podávame deťom a to vďaka jej dobrej stráviteľnosti a jemnej konzistencii. Je bohatá na minerálne látky a vitamín B6.
Žltá šošovica Na trhu nie je príliš známa a je to škoda, pretože je po uvarení veľmi mäkká a krémová. Skvele sa hodí do pokrmov s karí a zmiešaná s ryžou býva hlavnou prílohou zeleninových aj mäsových pokrmov v orientálnej kuchyni. Navyše nie je potrebné ju namáčať.
Čierna šošovica (beluga) Šošovica čierna beluga alebo „kaviár“ medzi strukovinami predstavuje strukovinu, ktorá sa radí medzi suroviny s výborným nutričným obsahom a navyše má príjemnú orieškovú chuť, čím sa od ostatných druhov šošovicevýrazne líši. Výborne sa hodí do šalátov, nátierok a rizota. Čierna šošovica je veľmi bohatá na antioxidanty a obsahuje väčšie množstvo bielkovín ako iné druhy šošovice. Nie je potrebné ju namáčať.
- Alergény: bez alergénov a môže obsahovať obilniny obsahujúce lepok
- Zloženie: Šošovica zelená francúzska 100%
- Návod na použitie: Strukoviny tvoria nevyhnutnú súčasť vyváženého jedálnička. Šošovica sa skvele hodí do indických jedál, do šalátov, nátierok alebo ako príloha k mäsu. Vynikajúce sú z nich aj polievky alebo rizoto. Stačí si zvoliť ten správny druh a vynikajúci pokrm je na svete. Niektoré druhy je dobré vopred namočiť, aby sme ich zbavili škodlivých látok a tiež pre lepšiu stráviteľnosť. Šošovica by mala byť namočená aspoň dve hodiny a potom ju treba prepláchnuť.
- Skladovanie: Skladujte v suchu pri teplote najviac 22 °C a relatívnej vlhkosti najviac 70 %.
Nutričné hodnoty na 100g: | |
Energetická hodnota (kJ/kcal) | 1596/378 |
Bielkoviny (g) | 24 |
Tuky (g) | 1,3 |
Z toho nasycené mastné k. (g) | 0,2 |
Sacharidy (g) | 57 |
Z toho cukry (g) | 1,3 |
Vláknina (g) | - |
Soľ (g) | 0,02 |
Dodatočné parametre
Kategória: | Strukoviny |
---|---|
Hmotnosť: | 0.504 kg |
Krajina pôvodu: | Kanada |
Zloženie: | Bez laktózy, Dia, Bez pridaného cukru, Bez palmového oleja, Bez éčok, Vhodné pre vegetariánov, Vhodné pre vegánov, Vysoký obsah bielkovín |
VO násobek: | 5 |
Hmotnost: | 500 g |
Položka bola vypredaná… |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.
Len registrovaní používatelia môžu pridávať príspevky. Prosím prihláste sa alebo sa zaregistrujte.
Najširší výber sušeného a lyofilizovaného ovocia, orechov, super-potravín, semienok, sušeného ovocia a orechov v polevách, ale aj cukroviniek, želé a lekorice doručíme teraz až k Vám domov! Prioritou je najvyššia kvalita produktov, ktoré dovážame priamo od farmárov, výrobcov či spracovateľov výhradne z krajín pôvodu. Náš sortiment sme pre Vás doplnili o starostlivo vybrané spektrum zdravých potravín, medzi ktorými nájdete orechové pasty a masla, bezlepkové pečivo, obilniny, vločky, kaše, marmelády a džemy, tyčinky, sirupy, kávu a čaje, ale tiež napríklad strukoviny alebo sušené huby, ktoré spĺňajú naše predstavy o najvyššej kvalite.