CHEESECAKE S LIESKOVÝMI ORIEŠKAMI A VANILKOU - DIANA COMPANY & JOSEF MARŠÁLEK - DIANA V KUCHYNI


CHEESECAKE S LIESKOVÝMI ORIEŠKAMI A VANILKOU
Forma s priemerom 20cm

Na základ:

Na tvarohovú hmotu:

Na karamelizované oriešky:


POSTUP:

  1. Dno tortovej formy a jej steny vyložíme papierom na pečenie. Na základ rozdrvíme sušienky nahrubo, pridáme nahrubo sekané lieskové orechy, premiešame s maslom a citrónovou kôrou a lyžicou natlačíme na dno. Dáme do mrazničky na 10 min. zatuhnúť.
  2. Na tvarovú hmotu dáme všetky ingrediencie do barového Blenderu, mixéra a rozmixujeme do jemnej hmoty. Pokiaľ nemáme barový mixér, dobre poslúži aj tyčový ponorný mixér. Cieľom je získať čo najjemnejšiu hmotu. Tú nalejeme na stuhnutý základ, vložíme do rúry vyhriatej na 180 ° C a pečieme 35 až 40 min. do zatuhnutia. Povrch je skôr tmavšej farby. Vyberieme z rúry a necháme dobre vychladnúť.
  3. Na karamelizované oriešky dáme do väčšej panvice olej, soľ a cukor a za občasného miešania utopíme do svetlého karamelu. Naň nasypeme práve upražené, ešte horúce, oriešky a na strednom plameni miešame, kým nie sú v karameli úplne obalené. Vyberieme ich z panvice na silikónovú podložku či papier na pečenie a ešte zahorka ich opatrne od seba oddelíme. Necháme vychladnúť a použijeme na dozdobenie.

Recept by @marsalekjosef82

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company