DATLOVÉ SUŠIENKY S TONKOU- DIANA COMPANY & JOSEF MARŠÁLEK - DIANA V KUCHYNI

DATLOVÉ SUŠIENKY S TONKOU (MAAMOUL)
20ks

Cesto:

Datlová náplň:

Na dokončenie:

  • 40 g cukru krupica


POSTUP:

  1. Do hrnca dáme vodu, cukor, soľ a olej a privedieme do varu. Odstavíme a pridáme maslo. Po rozpustení zmes nalejeme do misy, v ktorej máme múku s práškom do pečiva. Pomocou stierky dobre zamiešame. Prikryjeme
  2. Fóliou a necháme asi 10 minút oddýchnuť. Potom cesto na doske dobre prepracujeme. Skvele poslúži mixér s metlou typu K.
  3. V malom hrnci zľahka zahrejeme olej a nastrúhanú tonku, nesmažíme (!), do mixéra s nožom dáme vykôstkované datle, olej s tonkou a soľ a rozmixujeme na Pastu. Z tej tvoríme guličky o váhe 12g, ruky môžeme ľahko navlhčiť vodou, aby sa nám lepšie s hmotou pracovalo. Z cesta odoberáme asi 20g kúsky, v dlaniach zagulíme a potom rozplácneme na tenkú placku, do ktorej datľovú guľu zabalíme. Guličky odkladáme na plech s papierom. Necháme ich asi 10 minút odpočinúť a potom sploštíme pomocou pohára či paličky na mäso. Tvary zľahka pokropíme vodou a posypeme cukrom krupica. Pečieme pri 150C asi 25 minút. Nemali by sa príliš zafarbiť. Skladujeme v dobre uzatvárateľnej dóze.

Recept by @marsalekjosef82

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company