PISTACIOVÉ TARTALETKY S MALINAMI- DIANA COMPANY & UTYTYNY- DIANA V KUCHYNI

INGREDIENCE:

Cesto

Malinový gél

Pistáciový krém

Zdobenie

POSTUP:

  1. Všetky ingrediencie na cesto zmiešame na doske a vypracujeme hladké cesto, ktoré necháme odpočívať aspoň hodinu v chladničke.
  2. Po menších častiach cesto vyvaľkáme do hrúbky asi 3 mm a vykrajujeme z neho kolieska s priemerom 10 cm.
  3. Tieto kolieska vkladáme do ráfikov s priemerom 7 cm. Cesto dôkladne vytlačíme do krajov, aby sme mali rovné dno.
  4. Prebytočné cesto odrežeme nožom. Tartaletky kladieme na plech vyložený papierom na pečenie alebo silikónovou fóliou. Dno tartaletiek poprepichujeme vidličkou a dáme asi na 10 minút do mrazničky.
  5. Pečieme v predhriatej rúre na 170 ° C asi 20 minút.
  6. Necháme vychladnúť.
  7. Pomocou škrabky na zemiaky zarovnáme nežiaduce nerovnosti tartaletiek.

Teraz si pripravíme malinový gél.

  1. Maliny roztlačíme a dáme do kastróla. Cukor zmiešame s pektínom a pridáme do malinového pyré pri 40 °C.
  2. Všetko varíme tak dlho, pokiaľ teplota nedosiahne 103°C.
  3. Necháme vychladnúť a dáme aspoň na hodinu do chladničky.
  4. Pred použitím stačí gél rozmiešať a zmäkčiť stierkou.
  5. Do kastróla dáme krupicový cukor, bielky a šľaháme vo vodnom kúpeli do zhustnutia.
  6. Ešte do teplých bielkov pridáme rozpustenú bielu čokoládu a pistáciovú pastu. Necháme vychladnúť. Medzitým si vyšľaháme smotanu, ktorú pomocou stierky vmiešame do vychladeného pistáciového krému.
  7. Na záver pridáme lyžičku mandľového extraktu a dôkladne premiešame.
  8. Krém naplníme do cukrárskeho vrecka. Na dno tartaletiek nanesieme tenkú vrstvu malinového gélu, ktorý rozotrieme až do krajov.
  9. Zvyšný priestor tartaletiek naplníme pistáciovým krémom až po okraj a necháme stuhnúť v chladničke aspoň 2 hodiny.
  10. Zdobíme nasekanými pistáciami a čerstvými malinami.

Recept by @UTYTYNY 

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company