RECEPT NA GELATO Z VLAŠSKÝCH ORECHOV
BUDETE POTREBOVAŤ:
- Mlieko plnotučné (660g)
- Smotana min 33% (90g)
- Cukor (180 g)
- Dextróza-hroznový cukor (25g) (nemusí byť, dá sa nahradiť cukrom, ale pomáha udržať štruktúru, keď chcete zmrzlinu uchovať dlhšie v mrazničke)
- Vláknina (akákoľvek) (20g)
- Sušené mlieko (35g)
- Pasta z vlašských jadier (70-100g) podľa chute
- Orechy na posyp podľa chute
POSTUP:
1. Zmiešajte tekuté ingrediencie
2. Zmiešajte v miske všetky suché ingrediencie
3. Tyčovým mixérom miešame tekuté ingrediencie a prisypávame suché. Poriadne rozmixujeme
4. Nakoniec primixujeme orechovú pastu
5. Zahrejeme na min 65 stupňov C
6. Nalejeme do pripraveného zmrzlinovača
7. Ozdobíme hotovú zmrzlinu orechami
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ
TEAM Diana Company