TAGLIATELLE S HRÁŠKOVÝM PESTOM- DIANA COMPANY & ŠÁRKA KUCHTA FOODIE - DIANA V KUCHYNI

Jedno z najrýchlejších a najvernejších jedál, čo poznám. Uvariť cestoviny a zmiešať ich s akýmkoľvek pestom. Na čo ale zbytočne kupovať predražená pesta v obchode, keď si doma môžete urobiť vlastné, ktoré vám zaberie minimum času a je to taká dobrota! Bazalkové pesto už je taká klasika, ale čo hráškové? Už ste ho niekedy skúšali? Pesto je jemné, krémové a skvele človeka zasýti.

BUDETE POTREBOVAŤ:

Na cca 2 porcie:


POSTUP:

  1. Cestoviny uvaríme podľa návodu.
  2. Hrášok dáme do vriacej vody cca na 3 minúty. 3/4 hrášku preložíme do mixéra a 1/3 si dáme bokom.  
  3. K hrášku do mixéra pridáme prelisovaný cesnak, olivový olej, píniové oriešky, pár kvapiek citrónu, korenie a soľ. Všetko rozmixujeme do hladkého pesta. 
  4. Uvarené cestoviny zmiešame s pestom a hráškom, ktorý nám zostal. 
  5. Cestoviny podávame posypané parmezánom a píniovými orieškami. 

Recept by sarkakuchtafoodie.cz

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company