Ukryť zeleninu v dezertoch sa dá celkom jednoducho. Koľkokrát nám dokáže krásne zvláčniť múčnik a nikto ani nespozná, že sa v ňom nejaká zelenina schováva. Tak je tomu aj u tohto čokoládového brownies, ktoré v sebe ukrýva nastrúhanú cuketu. Pokiaľ chcete nejakú zeleninu dostať napríklad do detí, skúste to touto čokoládovou dobrotou, ktorá pre nich bude odľahčenejší a zdravšie náhradou sladkostí.
Brownies má na povrchu krásne chrumkavú kôrku, vo vnútri je vláčne a pre lepšiu chuť a zvýraznenie odporúčame zvoliť kúsky lieskových orechov a orechové maslo s príchuťou brownie, ktorým upečený dezert prelejete. Pre doplnenie bielkovín odporúčame brownies podávať s tvarohom.
BUDETE POTREBOVAŤ:
- 100 g vysokopercentnej čokolády (najlepšie 70%)
- 50 g masla
- 2 vajcia
- 150 g trstinového cukru
- 50 g hladkej špaldovej múky
- 2 pl kakaa
- štipka soli
- vanilkový extrakt
- 150 g olúpanej cukety
- 2 hrste lieskových orechov
NAVYŠE:
POSTUP:
- Vajcia spoločne s cukrom vyšľaháme do hladkej peny. Musíme byť trpezliví, môže to trvať až 10 minút, než sa nám poriadne vyšľahá.
- Čokoládu nalámeme a spoločne s maslom rozpustíme vo vodnom kúpeli.
- K vyšľahaným vajciam následne prilejeme rozpustenú čokoládu s maslom, pridáme pár kvapiek vanilkovej arómy, štipku soli, múku a kakao. Vymiešame na hladké cesto.
- Nakoniec do cesta pridáme nahrubo nastrúhanú cuketu a hrsť rozdrvených lieskových orechov.
- Pekáč (použila som pekáč veľkosti 28x28 cm) vytrieme maslom a vlejeme do neho namiešané cesto. Cesto posypeme zvyšnými kúskami lieskových orechov a dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov cca na 25 minút.
- Po upečení necháme vychladnúť.
- Hotové brownies môžeme nakoniec preliať brownie pastou a podávať s malinami a tvarohom (alebo s vanilkovou zmrzlinou).
Recept by sarkakuchtafoodie.cz
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company