BROWNIES S PEKANOVÝMI ORECHMI
BUDETE POTREBOVAŤ:
Recept na 8 ks (ráfik 25 x 20 cm)
- 210 g horkej čokolády (napr. 54% alebo 57% Callebaut)
- 180 g masla
- 4 ks vajec
- 120 g trstinového cukru
- 60 g hladkej múky
- 16 g kakaa
- 2 g soli
- 80 g šľahačky 33 % (polo našľahanej)
- + približne 100 g pekanových orechov
POSTUP NA BROWNIES:
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Rozpustite horkú čokoládu a maslo nad parou.
- Nechajte trochu vychladnúť. Asi pri 30-40 °C.
- Vyšľahajte vajcia a cukor do peny (5-6 minút).
- Skombinujte hladkú múku a kakao. Preosejte cez sito. Keď sú vajcia s cukrom našľahané, pridajte teplú čokoládu s maslom a neustále šľahajte.
- Potom pridajte suché prísady a stierkou jemne premiešajte.
- Našľahajte šľahačku do polohusta a pridajte ju do brownies. Práve šľahačka nie je obvyklou prísadou, ale dáva brownies neuveriteľne mäkkú a ľahkú textúru.
- Brownies nalejte do formy alebo pekáča 25 x 20 cm a rovnomerne rozotrite.
- Položte pekanové orechy vedľa seba. Pečte na 180 ° C približne 15-20 minút. Vždy sa snažte neprepiecť, aby stred zostal vlhký a lahodný. Pred podávaním nechajte asi hodinu vychladnúť.
Recept by @Xavier Carchenilla a @Sweet Flow
Online kurzy Sweet flow.
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!
TEAM Diana Company