PISTÁCIOVÁ TORTA S RUBY ČOKOLÁDOU - DIANA COMPANY & JOSEF MARŠÁLEK - DIANA V KUCHYNI

RECEPT NA PISTÁCIOVÚ TORTU S RUBY ČOKOLÁDOU

KORPUS

  1. Vajíčka, trstinový cukor a cukor krupicu vyšľaháme do peny.
  2. Do peny pridáme jogurt, olivový olej a zamiešame.
  3. Pridáme zmes pistáciovej a mandľovej múky, hladkú múku, pistáciovú pastu, jedlú sódu, soľ a krátko zamiešame do rovnorodej hmoty.
  4. Tortovú formu s priemerom 24 cm vyložíme papierom na pečenie, a nalejeme do nej pripravené cesto.
  5. Pečieme na 160 ° C asi 1 hod.
  6. Pred vytiahnutím korpusu z rúry vyskúšame špajľou, či máme upečené.

VANILKOVÉ STUDENÉ MARSHMALLOWS

  • 15g želatíny v plátkoch vopred napučané a vylisované
  • 230g vriacej vody
  • 1 vanilkový struk
  • 20g citrónovej šťavy
  • 80g cukru krupica
  1. Želatínu necháme napučať vo vode, vyberieme a zalejeme horúcou vodou.
  2. Primiešame vanilkové zrniečka, citrónovú šťavu a cukor a vychladíme.
  3. Vychladenú zmes vyšľaháme do hustej peny.
  4. Tortovú formu s priemerom 26 cm vyložíme papierom na pečenie, a nalejeme do nej pripravenú zmes.
  5. Necháme zmraziť asi 2 hod.
  6. Nakrájame horúcim nahriatym nožom na kúsky, ktorými budeme na záver tortu zdobiť.

GANACHE (KRÉM)

  1. Zahrejeme zmes mlieka, smotany a nastrúhané fazule (stiahneme z platne tesne pred tým, než sa začne variť). 
  2. Ruby čokoládu zalejeme horúcou zmesou a vymiešame na hladkú zmes.
  3. Primiešame maslo (nie je potrebné zašľahávať vzduch, jedná sa o hutnú čokoládovou luxusnú ganache).
  4. Na záver vmiešame štipku himalájske soli.

ZOSTAVENIE TORTY

  1. Korpus rozkrojíme dvomi rezmi na 3 pláty.
  2. Na spodnú vrstvu natrieme časť ganache , ktorú posypeme malinami.
  3. Pridáme druhú vrstvu korpusu a opäť ju natrieme časťou ganache , ktorú tiež posypeme malinami.
  4. Pridáme poslednú vrstvu korpusu a nahrubo celú tortu zamaskujeme (použijeme zvyšnú ganache)
  5. Metalickú farbu rozmiešame v gine (alebo v akomkoľvek obľúbenom čírom čistom alkohole).
  6. Nahrubo zamaskovanú tortu potrieme zmesou metalickej farby a necháme krátko zachladiť.
  7. Ozdobíme kúskami marshmallow, pistáciami, ružovými kvietkami, malinami, čerešňami a vanilkovým strukom.

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ!

TEAM Diana Company